KakBak och lattefrossa

Igår blev jag lovad free latte resten av livet på Donken, eller ah de va iaf så JGA tog de. haha, hoppas han menade det bara. Annars kunde ja visst hitta gratis kaffe hemma hos en annan herre -asflabb-

Skulle ju bakat idag också, men inser att klockan har blitt lite flr mkt. Handlade allt idag till Leos kalas på söndag, hoppas de blir fint väder,.
Skall bakas massa gott, och 2 nya recept,. får se om de blir så som ja tänkt :)

Nej, nu ska ja väl hinn slänga ihop lite bullar eller ngt åtminstonde!?

Jaaaa de tycker ja allt,. får ja ngt till kaffet senare också ;) 


Pussen da!              Snyggaste suster  ;)

Ny design, All by my Self

Otroligt Stolt över tat ja faktiskt åstakommit detta helt själv, som bloggen ser ut idag. :)
Letade efter tips på hur man läser av alla koder, och tittade på exempel, och satt och tänkte tillbaka på dom korta veckorna jag gick på GUC, om man hann lära sig ngt om webbdesign som ja gick på tyr 3lektioner. Och visst är de lite kul?

Mer update kommer senare, när grabbarna bus sover, efter 19då..   
SoLong

MoffelTorsdag till mitt älskade matprogram

Varför måste ja äta, när det är program på TV om dåliga matvanor?
Jag vet att alla i min familj blir förvånade, att jag liksom MÅSTE göra kladdkaka eller ngt annat (inte så nyttigt) bakverk och slänga mig i soffan, gärna med en stor latte eller 2, och sedan ligga där och titta på andras självplågeri med mängder av skräpmat och litervis med läsk, eller så är det program om att det är precis tvärt om. Ätstörningar av det grövsta.
Är det ngt fel i skallen på mig?  :)    Känner jag mig så oerhört snygg och smärt i jämförelse med dom atörre personerna i Supersize vs. Superskinny, att ja måste äta lite kaka?  För att dom kanske inte "borde"?
Eller är det för att jag tycker synd om mig själv, för att jag inte är lika smal som dom andra blir, efter 8veckor av  fatcamp   "du är vad du äter",.?  Anyway, ja måste äta.   Och ja vet att ni andra kanske ligger där och blir äcklade av att se deras matfyllda bord, slängs upp i TVrutan och magen kanske borde vända sig, när man ser kolosalt mycket pizza, litervis med läsk och 700koppar kaffe?  nejnej, ja blir lite smått sugen jag.  haha!

Från fläsk till barnens sovrum

Har länge velat ladda in bilderna på hur den här lgh såg ut när vi fick den (innan ALL renovering)  och jag tänkte att ja börjar med det projekt som är "working progress" just nu, grabbarnas sovrum!
Tyvöärr ser man ju inte hur fult de va när vi flyttade hit, eftersom de är svartvita bilder (Leo som valde färg och fotat)    Men anyway.  Haha,.    Men man ser en skymt av den snygga bården,. Och i övrigt är taperna gula här,.     Så såg det ut när vi flyttade in. Januari till typ April väntade vi på att dom skulle komma och ta bort den apfula gula tapeten och orangebruka bård som satt här.,. Fy fasiken...  Tur att bilden e svartvit :)

           Sen kom SANDÅ måleri. Första besöket dom va här. Tapeter ner, i massor!!!          Och sen kom SANDÅ och Äntligen försvann den fula gula!
Resultera i att SANDÅ fick komma och tapetsera om 2väggar, för det var för mycket bubblor kvar,. Fortfarande massa bubblor, men vem orkar klaga fler gånger?? 

Oj, den va visst felvänd,. Jaja, ni se ändå! ;)          Nu, efter första vändan ser rummet ut såhär. Nu delar grabbarna rum och det funkar okey!  Leo är väl lite rädd om sina saker, och lillebror vill tugga på dom. ;)    Nu pågår styling av rummet,  bilder när de e klart kommer snart!          Jaja, kanske inte dom bästa bilderna, men just nu hade ja inga amdra tillgängliga,. Klockan e fort mkt för att orka leta !  Ah!   Iaf , nu var de väl klart,. Tapeterna blev vita med "osynliga" blänkande streck, snyggt när solen faller på (om man bortser från alla bubblor såklart!) Inredningsmässigt är de som sagt under arbete,. Ska gå från bönformer i alla färger, till diskret vitt och cleant med svart och rött som accent, I Like!


Bättre än ingen inlägg alls idag, kanske.< :)

Ida va här förut,. Kladdkakade med mig, hihi. 
Och nu kom D hem så vi ska hoppa i säng,. 05:00 är de dax igen för Viggo att vakna, och dagens första kopp te kommer att intagas,.

Tills nästa gång,    sov gott!    :)   ♥
 

Färsk ananas, sytt dynor och insett en del saker...

Av rubriken att dömma, kanske jag inte haft en hemskt händeserik dag, men i mitt tycke var den ganska produktiv.
Blev en dyr och lång handling idag med hela familjen Kaos, får passa på innan mister D skule till jobbet,. Var ju tvugna att ha lite mat i huset.   Dock hade jsg totalt glämt att planera veckans matlagning, och det resulterar ALLTID i dyra veckohandlingar, onödiga köp och sugen  på att baka. How come??
Men fast jag är utan planerade måltider denna vecka, borde ja väl lyckas slänga fram ngt ätbart till familjen?
Veckans handling landade på 841:-, och kylen blev full av färsk frukt och grönt nu när jag e superpeppad på en nystart med Viggo´s barnmat, a´la homemade!  Nu ska de in i de längsta göras puréer from scratch, om man inte ska va en heldag på stan typ.
Köptes färska aprikoser, ananas, päron, bananer (de brukar vi iofs handla)
som skall mixas och mosas till Viggos efterrätter och mellanmål, mums! Känns lite roligare att testa med nya smaker, än att bara plocka en burk ur hyllan, vem vet, kanske får upp ett intresse för annan frukt hos resten av familjen också? ;)'

Har länge känt att ja ville greja i barnens rum, nu när grabbarna delar rum,. Leo som är stor kille nu fick bestämma färger (med lote hjälp av mamma) Eftersom väggarna går i vitaste vitt, så tyckte Leo att det skulle vara snyggt med röd och svart till, och det tycker mamma och pappa blir kanon! Vi hade ju en stor röd matta som vi hade planerat att göra oss av med, för den ville vi inte använda, och hur mycket snygga saker finns det inte i rödaste röd?
Så förra IKEA-trippen inhandlades tyg och rullgardin, sen va det bara hem och mäta, tänka och bestämma mig för vad som skulle göras. 
Idag blev iaf en dyna klar till Leos lilla stolar, (som för övrigt håller på att målas om från blå till svarta)  kommer bli sjukt snyggt, och matchar så nice med Leo´s hemmapimpade IKEAsäng, som gick från Furu till svart här för ett tag sen. :)
Tyvärr finns ingen kamera tillgänglig för att fota vad ja huinnit med, tänkte att ja lägger upp "före och efter-bilder" imorgon,. Är lite mkt dokumenterat nu här hemma sen vi flyttade in,. Har ju hänt en del sen dess...

From that to this :

Ibland måste man sänka garden, låta sig själv vara precis så bräcklig och mänsklig som man innerst inne känner sig, fast man inte vill att andra ska se.
Alla bär vi på fasader och tillgjorda leenden, för att vi vill dölja att vi har brister, men ibland också för att dölja känslor.   Bristerna, dom ser ni allt, ni som känner mig.  Men känslorna, dom får man leta djupare efter..


Mamma, älskar och saknar dig..  ♥



               







Ska det vara så här JÄVLA svårt???

Idag kunde dagen nog inte varit så mycket värre / jobbigare / ledsam...
Såna här dagar all ens ork bara sugs ur en, man blir tom så man nästan tappar andan.

Barnen, mina kära söner 2, ibland är dom totalt GALNA!!!
Leo är mitt i världens värsta trotsålder, jag som trodde inte det kunde bli mycket värre är det varit andra gånger jag varit på väg att faktiskt skänka bort honom                      FÅR man känna så?

Ibland vill man stundvis ta sina saker och bara gå, gå så länge benen orkar bära mig, för ibland orkar ja faktiskt inte "Bara vara mamma".  Ska man inte känna sig sådär totalt fulländad som människa när man fått barn?                           Barn ska ju vara livets bästa mirakel, göra livet värt att leva och uthärda all dess smärta som kommer med det,.

Jag känner inte det varje dag. Inte när man kämpar med dom enklaste sakerna dag ut och dag in, försöker få honom att förstå att du inte får kasta leksaker på väggarna så tapeterna går sönder, förklarar att man måste stanna när man cyklar och det kommer en väg, den ständiga tjatet om att "nu är det mat, nu ska vi sova, ta dom här kläderna istället, de är 25grader varmt ute och för varmt för jeans och tjocktröja"

När ska det börja gå lätt, när ska det bara vara underbart att vara mamma??

Självklart ÄLSKAR jag mina barn, så mycket att hjärtat nästan hoppar ur kroppen på mig när jag står i dörröppningen och tittat på dom när dom sover. Jag längtar efter dom när jag inte har dom nära, fast det ibland kan göra så ont när jag inte får en stund ensam. 


I Grund och botten är det väl såklart inte deras fel,
det är bara mamma som e trasig i själen..  



Fika i Karlstad med bästa Zanna och hennes prins Elliot.  :)                  ♥                     


Öriket, örsundsbro och barnvagnshysteri?

Dagen började bra, träffade bästa bästa Sandra i örikte för en förmiddag av sol och fika,. Och båda dessa fick jag med besked!  Solen sken härligt, barnen va snälla, och Sandra hade fixat ton med fika :)
Som alltid gick vårat tjatter i ett, de blir nog lätt så när man varit ifrån varandra allt för länge!

Efter alla dessa typ, 3 timmar i parken trallade vi hemåt för att hinna packa om oss och väskorna för att åka till Örsundsbro, hem till Örjan och låna hans helt tokfina pool, tillsammans med Furin-familje och Ida med samboMiche.
Vi hade gärna åkt tidigare, solen verkade ha lyst sitt bästa för dagen, så det kändes kallt i vattnet, trots att de visade sig vara helt 25grader i vattnet.
Leo var lite sur över att han inte fick ha världens otympligaste båtåkar-flytväst på sig, medans värsta braiga Maja simmade omkring (första gången hon prövade) i sånna där armringar, vet ni?  Efter en stund övertalning och lirkande prövades de att bada i armringarna, och efter de ville han knappt komma upp ur poolen! Som de bruklar vara när de gäller lilla Leo :)
 
Jag invigde min nya bikini, stolt över att känna att man slipper gömma sig, första gången  på X antal år som ja kände mig bekväm i 2delat och att visa lite (blek) hud,. Iofs va de ju bara family, kanske skulle tycka annat ute i Bresse?

Badade, kände mig lite som en säl, där ja hoppade runt under vattenytan, men  trevligt var de, och liiiite skönt ;)

Efter bad passar de att grilla, and so we did!  Korv i tjock och smal kostym blev kvällens middag, och jag kom nu på att jag inte har druckigt ngt kaffe ännu, skandal!  :0

Hemfärden gick sådär, Viggo skrek dig till sömn och somnade när vi åkte förbi Annelund, Leo va lika trött.
Mister D blir blöt uppe vid stationen då han hämtar pengar till Miche för soffan, och sen blev de hemfärd för att försöka få barnen i säng.  Känns som en väldigt lång, men trevlig dag..

Kan lägga till som en tråkig slutklämm.
våran vagn vi hade tittat på blev såklart såld, vi skulle ju åka och hämta den imorgon, va hände? 
Wasn´t meant to be...?

Så om någon vill skänka mig en ny vagn , eller presentkort på barnens hus på 5000:-, är ni välkomna! ;)
Just nu ligger allt fel med vagnen hos Daniel, för de va han som inte orkade åka efter jobbet,.
 Hallå för den vagnen hade ja åkt till Mönsterås,.  Njeaaa, iofs kanske inete,. nog billigare att köpa ny,.
Ja ni fattar ja ville ha den,
Anyway, får väl göra som alla andra, bara beställa en ny. men Sorry, tråkigt nog är ja inte gjort av pengar. Har redan 2ungar som kostar sånna,. Men samtidigt måste ju den ena av dom ha ngt att åka i,.  Får ta en tänkare på de här, innan V  växer ur sin nuvarande lovely ride.   

Nu blev de konstigt avslut...  Dax att sova..      
Hår får ni en liten tillbakablick till December 2004 minsann!  Enjoy! ;)
Såhär brukade vi se ut,. Ja gör en ful grimas, och Daniel bara tittar. Tsss

Fotoalbum!

I brist på skriv kommer här lite annat att titta på...