Hur blir man en sån där, bloggare?

Satt och tittade på massa bloggar nyss.,. 
De står ju för fan samma sak på varenda tjejs press : 
"Bloggar om mode" (I de flesta fall) dom här 15-22 åriga damerna är blonda och skriver att deras största intresse är mode,.
Har jag missat ngt nu, men är ett modeintresse och de man lever för, bara genomfört och uppskattat genom att ta en lite fulvinklad bild av er själva där ni visar "dagens outfit" ?

Jag skulle mer typ - kolla vad jag hittade som var rent idag! Asbra!!  

Tråkigt tycker jag, att man ägnar typ 3 sekunder åt sitt som sagt största intresse.  En bild. Kanske en rad om vart kläderna är köpta, med hopp om att ngn ska se det, och vilja skänka mig lite gratiskläder, för det är väl det man får när man blir en "bloggare" och tjänar pengar och saker på det. Man ger ju reklam för märken, genom att vara levande skyltdockor..  tråkigt tycker jag, att det inte är speciellt mycket skrivet om detta livsstora intresse, utan dom flesta inlägg om mode är en bild, eller kanske 2 (om man inte fick med hela sig utan måste ta en extra bild på skorna,typ) 

Min Blogg då, innehåller tyvärr lite lite av det JAG gör, och vad MINA intressen och passioner är.

liksom vardagliga saker som vad jag åt till frukost, vart jag tog dagens kaffe, och vem man hann träffa idag..

Men det är väl det livet handlar om. Vissa presenterar dagens outfit, någon måste ju göra det, även om ni är många
Och jag kanske ska börja skriva in varje gång jag dricker en Stor Latte från Donken, så kanske jag får mitt efterlängtade livslånga kaffekort  ♥ 
Vissa har ju som sagt lyckats tjäna både pengar och saker på sin blogg genom reklam,
om det är så man gör så ska jag nog bli en lite mer seriös bloggare


Dagens inlägg tackar:

Lexi och bebis i magen för alltid lika mysigt sällskap, we love you! ♥  ♥
Krova Thai - för deras fantastiska thaimat och buffe, så gott!
HM - dagens braiga köp, korta svarta kjolen och vita farfarslinnet 228:- Helt kanonpris! 
Mat&Kakugnen - EJ bränd latte och lite halvgod vaniljbulle


Ja, det var väl min dag det.

                                                      

Istället för dagens outfit lägger jag in dagens unge, nämligen en av mina :)





 

Och dyrare skall de bli...

Idag har jag tagit ett steg närmare att börja med mitt efterlängtade körkort. IDAG blev nämligen bokningen av handledarkursen HELA klar, trodde de varit klart ganska många gånger nu. Men okey, enligt trafikskolan är jag olycksbådande, eftersom jag inte kunnat boka kurser via internet och när trevliga damen på kontoret skulle hjälpa mig att boka (efter att dom utökat den fullbokade kursen med 3 extra platser bara för MIG) så blev de världens strömavbrott precis när ja ska få skriva in mig via deras dator, hallå, va händer??

Det är nog inte meningen att ja ska ta körkort, och de sa dom på trafikskolan också.
Väntar 15 strömlösa minuter, sedan ytterligare 10 på att datorerna ska funka igen,. Sen kunde vi boka den där dumma kursen, och jag fick bli 1200:- fattigare! Wohho!
Känns verkligen som om ja behöver bli fattigare nu,.  

ÖVRIGT .

Tandläkaren kom  med glad nyhet,. Min högkostnadsperiod hade under deras semester gått ut, så jag missade mina "rabatter" från försäkringskassan på 1900:- Kanon!
Tack kära tandläkare, som bokade av mina besök 3 gånger pga olika orsaker,, annars hade ja varit klar med tandJÄVELN innan ni åkte på semester, och min period hade INTE tagit slut, och jag hade sluppit betala dom där 1900:- extra!!!!   Har i tandläkare inga som helst JÄVLA ansvar när de kommer till sånt här??   

Tack, för att ja nu inte har 1900:- över till annat, typ körkortet, som jag iallafall inte kan betala nu, eftersom jag måste betala resten av jävla tandläkarräkningen på totalt 7000:- ! ! ! ! !

Jag är så jävla nöjd nu

Fett med disk!

Done, finito, färdigt!!!
Så är det med Idas disk, ja, iallafall den biten jag skulle göra. Vet inte riktigt hur de ser ut för henes del ;)  Varit här hemma hos syster dryga timme och halv,. Åkte så fort busViggo somnat (eller det var iallafall tyst i rummet)
Daniel fick själv ta handom Leo, som i princip lägger sig själv. Man kan hitta honom sovandes i sängen, eftersom pappa inte hjälpte till första gången Leo bad om hjälp med typ tandborstningen. Hihi, söta lilla Unge ♥

Kan tala om för alla, fast jag inte får säga ngt, att jag kanske kanske kanske har jobb på g, kanske slipper den här JÄVLA karensen på fucking kuk-Akassan,. Ja titta, Ja svor! Allvarligt, 90dagar utan pengar, och jag har 2 barn att ta hand om,., Man tackar! Allt för en jäkla dumflytt från Kd, där mitt jobb är / var,. Måh! De tänkte ma ju inte på nu, såhär året senare när mammadagarna börjar ta slut, ungen ska in på dagis i November, så då kan man ju liksom inte vara mammaledig dom dagarna, vilket resulterar i att jag inte kan plocka 5 dagar / veckan som ja måste göra för att behålla min ersättningsnivå. Sorry alla ni som inte har MASSA barn och håller på och bråkar med f-kassan var 10:e dag ungefär. måh,. suck..

Jaja,. Strunt i de, nu blev ja bara sur för de där igen,. 

nu ska ja dricka lite te med Ioda, sen kanske dax för en hemfärd. Tidig kväll för ovanlighetens skull.
Blivit lite för mycket sena nätter för fröken mammaberg här ett tag, men de är trevligt :)

♥Leo ♥ Viggo♥


Myshelg och bebislängtan

Länge sen han mann printa några rader här. Egentligen borde ja väl kanske hinna göra de flera gånger om dagen, men ibland prioriterar jag inte riktigt att starta datorn så fort jag har 4 minuter över, då förösker ja hinna gå på toa ist ;)

Kan bara lite snabbt skriva att vi spenderade Lördag till Söndag ute i Fjällnora utanför Uppsala med Lexi och Fredrik i Fredriks mammas och pappas hus, ut på landet med oss för en kräftskiva med egenfångade uppländska kräftor och grillning. Kvällen blev kanonbra med hyffsat snälla barn, massor av infravärme ute på altanen och världens mumsigaste kräftor, (aldrig har 9 kräftor räckt så länge)  ;)  Sen att Lexi och Fredrik är världens softaste par att hänga med är ju bara + i kanten :)   Så skönt att komma ut till friska luften, hänga i mjukisbrallor och tofflor bland djur och fina bad/nudiststränder *haha*  Sov i stuga x antal meter från huset, och det kunde varit lite mera sol under våran skogspromenad, men annars har vi absoluit inget att klaga på!
Tack så oerhört mycket för en trevlig och God kväll, och jättetack till dina föräldrar F, för gästfriheten. :)

Längtar efter att eran lilla bebis kommer ut och hälsar på världen, fast den ska såklart inte komma nu,.
Dax första veckan i November, och tills dess får vi längta efter barnens "kusin",. 
Plastmoster längtar efter dig, lilla monster :)

Lite uppdatering kanske kommer senare efter middagen som nu skall lagas,. Laxpasta kanske, anyone?


De e dax för Fredagsmys!

De kanske är så man skulle känna, om man inte återigen satt ensam en Fredag,. Det är tyst i lägenheten (utom tv som står på fast ingen tittar) här sitter jag och firar Fredag med den största koppen kaffelatte och en nästan pinsamt stor bit snickerskaka, men nej, jag skäms inte ett dugg för att min bit säkert väger 700gram! ;)
Eftersom det igår var en MoffelTorsdag på schemat, så finns det inget annat att göra än att ge efter för mitt moffelbegär, suget efter ngt riktigt onyttigt till mina favvoprogram blir för stort, såhär nära inpå helgen. Jag står fast vid att kroppen ibland fungerar som när man är gravid - Är man sugen på ngt så betyder det att kroppen behöver det!

Ja, det kanske är min bästa ursäkt för att få vräka i mig denna outhärdligt goda jordnötsmörssöta, krispiga härliga kaka,. Men jag gör det helst när ingen annan ser, och det å andra sidan känns ju inte helt okey, även om jag Älskar min kaka.
Alla vet ju att äta i alla former, overeat eller undereat, som kommer med ngn form av skuldkänslor eller ångest är knappast nyttigt för varken kropp eller själ, får ta mig en fundering på varför ja tycker det känns jobbigt                             (kanske för att ja vet att vågen kommer visa +2kg efter den här kvällen) Tur att vågen har slut på batteri ;)

Anyway -

Idag var det för övrigt en väldigt bra dag, (mellan kol 9:30 - 13:15)
Bella och jag hade bokat att åka till Ikea idag för att titta runt utan karlar, och bara med våra småttingar,. Ja alltså Bella har ju "bara" Kasper, men för mig kändes verkligen att man hade ett barn mindre att hålla ögonen på.
Ikea gav lite roliga mobiler till Viggo, en till bilen eftersom han ledsnar på att åka bil efter typ 62sekunder, och en mobil till antingen sängen eller över skötbordet,. Tror de blir nummer 2, när badrummet e snyggt och färdigt,. Längtar tills ja bytt spegel, fixat eluttag, hyllorna är på plats och när Daniel får tummen ut och skruvar upp en skruv att fästa draperiet i, så de slipper ramla ner hela tiden...

Efter Ikea, ännu mer roligt inne på Lindex och hm,. Viggo blev bortskämd idag, Leo imorgon.Ikea  igen fast med Daniel och Viggo, skall köpas förvaring till grabbarnas rum och kanske hinna titta li8te nytt i klädväg till busLeo till dagis.

Jaa, de var väl vad dagen hade att bjuda på,.
Nu blir de nog att stänga den här dumburken och titta TV innan sängen och mina skisser väntar.

I have big plans for the future, i tell you.. :)

                               
Starkare kärlek än det här får man leta efter...   

 



Checklist : Kalas!

4- årskalas -   Done!
Igår var det kalasdax för LovelyLittleLeoLejon,
familjen och lite vänner var inbjudna, men det var dock "bara" familjen som kom. Inbjudna vännerna var upptagna på annat håll tyvärr,. Sandra kom dock förbi med jättefina presenter till Leo, en härlig röd stor sittstudsboll, och en typ av vattenballong som man kastar mellan varandra, fast i plats så den går att återanvända :) 
Så nu har vi sparat lite fika till den där andra plastmostern, får se när ni hittar tid att komma, ni är välkomna hela familjen.
Återgår till kalaset, vädret blev fantastiskt, solen sken och det var säkert 23grader i skuggan, alla barnen var glada och hyffsat sams. :) Leo fick  BARA jättebra och fina presenter som vi önskat oss. Det är de bästa med familjen, som faktiskt lyssnar när man säger vad man själv eller barnen önskar sig., pik Karlstad! ;)

Här är det jag och bästa Ida sysselsatte oss med kvällen innan kalaset, pyssel i världsklass!

  
Hemmagjord tårtbotten, sen utkavling av marsipan till tårta nummer 1

Fast den blev mest fast, än moussig :) Men god!  
Smakar av marsansåsen, kanske inte supergott sådär?  Och Ida med klumpen,,,...

  

 Ida knådar och formar, och av klumpen blev de en superfin drake! Med vingar och allt! :)

Och såhär blev slutresultatet, världens finaste draktårta, med stenbumlingar och flammande (LEGO)eld, bästa ja kunde hitta på. :) Svart marsipan som såg ut som sten i verkligenheten,.
Supertack till världens bästa Ida som kommer som en räddande ängel och gör finaste marsipandraken. :)

Superfina 4årstårtan med en drake, stenbumlingar och eldflammor!  Tadaa!

Och den som härmar min tårtidé får sig en j*vel.   Tssss! ;)



Leo vid sitt fikabord :)  Massa mums!

Nu kanske man ska runda av för dne här gången, ska ut i den fina vädret med barnen och Ida. Daniel jobbar eftermiddag hela veckan, hemma halv 23:30 :(   
Sovträning med Viggo igen då, var envisare bara!  Grrrr


Nu sol och glass...!  Snart semester, nästan.